Odbor za izbornu reformu se već suočava sa izazovom, iako nije ni počeo sa radom

05.04.2021.

DPS upozorio da sebe ne vidi u tom tijelu ako vlast istraje u namjeri da mijenja zakon, u BS potez Vlade čak vide kao diskriminatoran. Sa druge strane, u vladajućim partijama poručuju kako je sređivanje prebivališta preduslov za uređen birački spisak, i samim tim fer izborni proces.


Iako još nije ni počeo sa radom, Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu novog saziva Skupštine već se suočava sa izazovom. DPS je upozorio da sebe ne vidi u tom tijelu, ako vlast istraje u namjeri da mijenja Zakon o registru prebivališta i boravišta.


U Bošnjačkoj stranci Vladin potez čak vide kao diskriminatoran u odnosu na bošnjačku populaciju. Sa druge strane, u vladajućim partijama poručuju kako je sređivanje prebivališta preduslov za uređen birački spisak, i samim tim fer izborni proces.


I u civilnom sektoru ukazuju da se evidencije prebivališta i boravišta moraju urediti, te da se time nikome ne uskraćuju nikakva prava.


Preuzeto sa: https://www.vijesti.me/tv/emisije/526485/odbor-za-izbornu-reformu-se-vec-suocava-sa-izazovom-iako-nije-ni-poceo-sa-radom

Komentari

Učestvuj i ti

Pošaljite vaš stav ili pitanje. Otvoreni smo za sve vašeideje i sugestije.

Prijavi se

Učestvuj i ti

cross Zatvori

Prijatelji sajta