Sastanak sa Agencijom za sprječavanje korupcije (ASK)

22.02.2021.

Centar za građanske slobode (CEGAS) je tokom sastanka sa Agencijom za sprječavanje korupcije i ostalim članovina nevladinog sektora, došao do jasnih rješenja u prećenju lokalnih izbora u Nikšiću.


Na sajtu Agencije (ASK), mogu se pronaći svi bilbordi u Nikšiću koji su mapirani za izbornu kampanju, gdje se može vidjeti koje su to partije i u kojem procentu zauzele nikšićke bilborde.


CEGAS je istakao, da se posebna pažnja mora obratiti, na kontrolu Ugovora o djelu, kao i Volenterskih ugovora između političkih partija i drugih lica, kao i na posebnu kontrolu uplate od strane donatora i njihove veze sa javnim nabavkama u proteklom periodu. Iz ASK-a su nam odgovorili da je u toku provjera prijavljenih Ugovora kao i to da postoji veliki problem oko nepostojanja baze podata kod Uprave za javne nabavke o ugovaračima sa Državom, kada su javne nabavke u pitanju, što za rad Agencije za sprečavanje korupcije predstavlja veliki problem.


CEGAS će u saradnji sa Agencijom, kao i ostalim kolegama iz nevladinog sektora, nastaviti djelovanje kada je sprječavanje korupcije u pitanju.


Tim CEGAS-a

Komentari

Učestvuj i ti

Pošaljite vaš stav ili pitanje. Otvoreni smo za sve vašeideje i sugestije.

Prijavi se

Učestvuj i ti

cross Zatvori

Prijatelji sajta